KMCnyt

Endnu et godt år!

16.11.2018

Efter rekordvæksten på hele 25% i det foregående regnskabsår, kunne KMC’s formand Peter C. Petersen på virksomhedens generalforsamling den 16.11.18 præsentere endnu et tilfredsstillende regnskab.

Årets omsætning steg med 10% fra 1,48 mia. kr. 1,62 mia. kr. Det ordinære resultat efter skat udgjorde 135,5 mio. kr., hvilket lå lidt højere end sidste års resultat på 134 mio. kr.

I lighed med tidligere år var væksten bredt funderet på tværs af produkt- og markedsområder. Der blev således sat nye produktionsrekorder af kartoffelbaserede stivelser, pulverprodukter samt proteiner.

Afsætningen til globale fødevarekunder blev ligeledes øget. Væksten var geografisk bredt funderet og skete på både etablerede markeder og nye udviklingsmarkeder. Dygtigt arbejde i KMC’s afsætningsled er forklaringen på, at virksomheden indfriede alle salgsmålene for året.

En høj produktion, en succesrig afsætning og en god kapacitetsudnyttelse resulterede i lavere enheds-omkostninger og bidrog sammen til det flotte resultat.

De internationale fødevaretrends, der bl.a. efterspørger flere plantebaserede og allergenfrie råvarer samt flere convenience produkter, har bidraget til at skabe det gode resultat. Samtidig efterspørger en stigende middelklasse i Asien kvalitetsfødevarer, som matcher KMC’s produktudbud.

KMC’s produktsortiment er over årene blevet mere differentieret og sofistikeret og omfatter i dag et bredt spektrum af kartoffelbaserede stivelses-, protein-, fiber-  og pulver produkter. Denne udvikling er sket i henhold til KMC’s strategiplan, som bl.a. indebærer en øget fokus på højværdi ingrediens løsninger.

Også KMC’s aktivitet inden for pulver produkter har fortsat de gode takter fra de seneste år. Igen er der sat ny produktions- og afsætningsrekord. Afregningsprisen på pulverkartofler ligger derfor også i år på et acceptabelt niveau.     

KMC ser også fremadrettet positivt på udviklingen. Vækstplanen bakkes op af markante investeringer i KMC’s værdikæde. Det drejer sig om en modernisering og udvidelse af produktionsapparatet samt fortsatte investeringer i produktudvikling og styrkelse af medarbejderkompetencer.

Aktuelt er den indeværende produktionskampagne negativt påvirket af den meget varme sommer.
På trods af, at en stor del af KMC’s andelshavere har været i besiddelse af de nødvendige vandingsfaciliteter, har varmen resulteret i et lavere stivelsesindhold i kartoflerne. Derfor disponerer KMC forsigtigt i relation til markedet og forsøger at finde den rette balance mellem at kunne forsyne kunder og optimere indtjeningen til fordel for avlerne.

Det er dog forventningen, at salgspriserne vil komme til at ligge på et niveau, der kan kompensere avlerne for det lavere stivelsesindhold og de øgede omkostninger til vanding, mv.

Personligt log ind

Indtast dit personlige brugernavn og adgangskode for at få adgang til beskyttede nyheder og meddelelser
Log ind
Glemt brugernavn eller adgangskode?
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Denne information deles med tredjepart.
Læs mere om cookies

LUK