KMCnyt

KMC biker tur 7. juni

06.05.2019

Her følger en kort beskrivelse af årets bikertur med angivelse af tid og sted for stop, så du har mulighed for at støde til, hvis du ikke er med fra turens begyndelse.

Fredag d. 7. juni 2019 kl. ca. 14.00 mødes vi på Vestbirk Camping, Møllehøjvej 4, 8752 Østbirk, hvor du også kan overnatte.

Kl. ca. 14.30 starter den guidede fællestur ad små og svagt trafikerede veje i noget af det smukkeste danske landsskab. Vi kommer bl.a. igennem den meget lille landsby ”Illerup”, hvor drabelige slag blev udkæmpet i jernalderen, og slagne soldater med deres våben blev ofret i den daværende mose. Området er nu blevet landskendt efter de store fund af knogler og våben, som ses udstillet på Moesgård ved Århus.  

Første stop på turen bliver ved Knud Hule, Randersvej 88, 8680 Ry, hvor der kan købes is og pølser m.v., medens vi tjekker udsigten over Knud sø og bl.a. kan se helt til Himmelbjerget.

Kl. ca. 15.15 fortsætter vi turen, som bl.a. går forbi Sophiendal Gods i Veng (nu slotshotel) og gennem smukke skovstrækninger til Gl. Laven med udsigt til Julsø og videre til den gamle Svostrup Kro, Svostrupvej 58, 8600 Silkeborg. Her gør vi igen et ophold.

Kroen ligger smukt ved Gudenåen og har oprindeligt tjent som vadested med historie helt tilbage til Erik Klipping i 1280, ligesom den har været Kgl. Privilegeret siden 1834.
Kroen emmer af hygge med de utallige gamle effekter, som findes både ude og inde, og der kan naturligvis købes is, kaffe, øl og vand.

Kl. ca. 16.45 forlader vi Svostrup og kører ud i Gjern bakker - et meget kuperet landskab med stor variation. Turen går videre over knoldene og fører os bl.a. til Yding Skovhøj, som med sine 170 m.o.h. er et af landets højeste punkter. Her gør vi igen et kort ophold, medens vi nyder udsigten.

Kl. ca. 17.30 fortsætter vi fra Yding og kører omkring godset Julianelyst og videre langs godsets skovstrækninger for til sidst at passere langs Mossø og afslutte turen hos Jesper og Winnie, Møllehøjvej 8, 8752 Østbirk.

Kl. ca. 18.00 tænder vi grillen og dækker op til fælles spisning og råhygge. Mad og drikke er indkøbt, og du betaler blot en beskeden pris for din deltagelse.

Campingpladsen, hvorfra vi begyndte turen, er nabo til Jesper og Winnie, så skal du overnatte, kan du parkere motorcyklen på pladsen før spisning, hvis du ønsker.
Vi har reserveret 2 hytter til 6 personer á kr. 1.220/stk. Altså koster en overnatning godt kr. 200 pr. person ved 6 personer – og lidt mere, hvis der er færre om at dele prisen pr. hytte.
Vil du have en linnedpakke, koster det kr. 50/stk., og det bestilles bare på stedet.

PS: skulle vejret mod forventning blive dårligt, har vi et alternativt program.
Tilmelding snarest til Axel ab@kmc.dk - eller tlf.: 9642 5517/ 4064 8817 – senest 03.06.19

KMC’s MC biker tur 2018

Personligt log ind

Indtast dit personlige brugernavn og adgangskode for at få adgang til beskyttede nyheder og meddelelser
Log ind
Glemt brugernavn eller adgangskode?
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Denne information deles med tredjepart.
Læs mere om cookies

LUK