KMCnyt

Vækstpris til KMC

01.10.2018

Poul Erik Jørgensen, landbrugsdirektør i Nykredit, var imponeret over væksten hos KMC. Men kan det fortsætte, spurgte han Vækstvinderen Nicolai Hansen. Foto: Torben Worsøe LandbrugsMedierne..

 

KMC har – atter – modtaget Nykredits vækstpris på Landbrugmediernes og Yaras konference Vækst ’18. Dorte Stenbæk Bro har skrevet følgende på Landbrugsavisen.dk:

Brølende fremgang - og indtjening - flere år i træk gør KMC til vinder af årets vækstpris.

KMC Kartoffelmelcentralen er vinder af Årets Vækstpris. Det blev fredag offentliggjort på LandbrugsMedierne og Yaras konference Vækst '18 på Bygholm Landbrugsskole.

Landbrugsdirektør Poul Erik Jørgensen overrakte prisen til adm. direktør Nicolai Hansen foran de hele 400 deltagere til konferencen.

“I fandt en helt ny vej til vækst. Og jeg kan forstå, at I skal vækste mere, end I nærmest troede, I kunne sælge”, sagde landbrugsdirektør Poul Erik Jørgensen fra Nykredit, da han for dommerkomiteen motiverede baggrunden for, at KMC løb med sejren foran de to andre kandidater til prisen, nemlig maskinhandler Mertz fra Maribo og maskinproducenten He-Va fra Mors.

“Jeg synes, det er fuldstændig fantastisk, hvad I kan finde ud af med sådan en her”, sagde landbrugsdirektør Poul Erik Jørgensen, mens han holdt en kartoffel op for detagerne og adm. direktør Nicolai Hansen.

Han var glædeligt overrasket, sagde han i sin tak for prisen.
“Jeg troede ikke, vi skulle have den igen, jeg troede den gik på omgang”, konstaterede han og takkede dommerkomiteen.


Kan det blive ved?

Faktisk er det kun tre år siden, nemlig i 2015, at KMC vandt prisen første gang. Dengang skete det for andelsselskabets unikke strategiarbejde i forbindelse med afskaffelsen af kartoffelkvoterne i EU. En strategi, der frigjorde kartoffelavlerne fra tidligere tidligeres EU-støtte og skaffede ny indtjening og vækst.

Siden er det kun gået opad. Alene sidste år voksede KMC’s omsætning med hele 25 procent til tæt på 1,5 mia. kroner.

Det bemærkelsesværdige er, at KMC samtidig med den markante vækst i både tonnage og kroner formår at tjene penge, fremhævede dommerkomiteen.

“Kan I blive ved med at vokse?”, lød spørgsmålet fra Poul Erik Jørgensen til prisvinderen.

“Det kom bag på mig, at vi kunne vokse så meget, som vi gjorde sidste år. Men vi skal vokse. Og jeg tror også, at vi kan vokse. Vi har bygget en god position op på de globale markeder, som vi kan udbygge fremadrettet”, fortalte direktør Nicolai Hansen.

Personligt log ind

Indtast dit personlige brugernavn og adgangskode for at få adgang til beskyttede nyheder og meddelelser
Log ind
Glemt brugernavn eller adgangskode?
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Denne information deles med tredjepart.
Læs mere om cookies

LUK